EEN NAPOLITAANSE VALENTIJN

ERIK DELLO, STEPHAN ADRIAENS EN WILLIAM HELLIWELL I.S.M. HET ENSEMBLE PIACEVOLE

Dit event is voorbij

Het Napolitaanse lied is hét symbool van de Italiaanse muziek in de wereld. Gezongen door beroemde zangers als Enrico Caruso, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli en zelfs Elvis Presley. In Napels kende men de traditie om het leven te vertellen aan de hand van liederen. ‘A musica napoletana’ is meeslepende, melodramatische muziek die het leven viert. Nog steeds worden Napolitaanse liederen over de hele wereld vertolkt. Zoals bijvoorbeeld het overbekende lied ‘O sole mio’ dat dateert van het einde van de 19de eeuw. Andere bekende liederen zijn ‘Santa Lucia’, ‘Torna a Surriento’, ‘Mamma’, …

Deze gekende melodieën en vele andere zullen u gebracht worden door ‘3 tenoren’ uit de Opera Vlaanderen, vergezeld door het gerenommeerde ‘kamermuziekensemble Piacevole’. Een unieke, niet te missen kans om meegevoerd te worden naar La bella, dolce Italia. Dé perfecte inleiding van de Valentijnsweek!

De musici van Piacevole: Nico Baltussen en Gudrun Vercampt (viool), Isabelle Scoubeau (altviool), Luc Dewez (cello) en Ludo Joly (contrabas).

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief