On moonlight and rain – GEANNULEERD

The Golden Glows

  • Datum: Donderdag 21/04/2022
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:00
  • Locatie: Academiezaal
  • Genre: Muziek

Dit event is voorbij

Dit concert wordt geannuleerd.

Het voorbije decennium specialiseerde het Antwerpse trio The Golden Glows zich in lang vervlogen Americana: popmuziek uit de jaren ’20, gevangenisliederen uit de jaren ’30, proto-blues, vroege jazz en stokoude folktraditionals van wel honderden jaren oud. In hun nieuwste verhaal On Moonlight and Rain werd opnieuw inspiratie gevonden het verleden, maar dit keer op een volstrekt andere plaats en in een andere tijd: Japan in de 18e eeuw.

Muzikaal wordt er aangeknoopt bij Japanse muziek uit de vroege jaren ’80. Een handvol gelijkgestemde minimalistische componisten maakte toen, diep onder de indruk van Westerlingen als Erik Satie en Brian Eno, unieke ambient muziek.

Verstild, poëtisch en stevig verankerd in de traditionele volksmuziek van Japan, is deze wat onderbelichte stroming nu een onuitputtelijke inspiratiebron voor The Golden Glows. Geholpen door een aantal topmuzikanten en oude bekenden maakt de band in On Moonlight and Rain een verbluffend staaltje droompop.

Synths, lapsteel, vibrafoon en elektronica vormen een solide basis voor de kenmerkende driestemmige harmonie van de Glows.

 

Bram Van Moorhem – zang, gitaar, compositie, songwriting, concept

Nel Ponsaers – zang, piano, compositie

Katleen Scheir – zang

Nicolas Rombouts-  bas

Mattijs Vanderleen – drums, marimba, vibrafoon

Geert Hellings – gitaar, lapsteel

Bram Weijters – synths, keys

Hester Bolle – electronica

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief