Ongekende evidenties (12-112j)

Rode Boom

  • Datum: Vrijdag 28/01/2022
  • Tijdstip: van 19:00 tot 20:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Familie

Dit event is voorbij

Het woord toeval kan zoveel verschillende betekenissen hebben dat die elkaar opheffen en er enkel een lege ruimte overblijft. Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero proberen in Ongekende Evidenties het toeval uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen.

Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het mentalisme in de handen van het publiek ligt en dat we geen mentalist op de scène zien. Wat we wel zien is een virtuoze Joris Vanvinckenroye op zijn contrabas en Kurt Demey die probeert te begrijpen wat toeval en synchroniciteit is. Wat het publiek voelt, is dat de aarde stilletjes aan onder hun voeten wegglijdt terwijl ze zichzelf van de ene verbazing in de andere brengen.

Je weet helemaal niet hoe mentalisme werkt of zelfs wat je precies (niet) gezien hebt, maar je houdt er magische vlinders in je buik aan over. Deze voorstelling over toeval belooft zowel bij jongeren als bij volwassenen liefde op het eerste gezicht.

De Engelenbak 9/2/2016

Kurt Demey: auteur, mentalisme, spel en scénografie
Joris Vanvinckenroye: compositie, muziek en spel
Frederika Del Nero: spel en dramaturgie
Benjamin Mouchette: spel

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen

KIEM (3-5j)

Musica

KIEM (0-1j)

MUSICA