Oorlog en vrede

Concerto Imperiale

Dit event is voorbij

De naam van het ensemble herinnert ons aan een tijd waarin muziek en kunst een bepaalde exclusiviteit bezaten. Het jonge ensemble Concerto Imperiale zinspeelt op deze traditie en legt de nadruk op muziek uit het repertoire van de 16de en 17de eeuw.

Ze maakten een keuze in drie streken die een eigen stijl hebben ontwikkeld maar toch… gelijkenissen vertonen en duidelijk elkaars invloed hebben ondergaan. Zo treffen we onder de titel Venetië componisten als Andrea en Giovanni Gabrieli, Castello en Palestrina. Voor de regio Wenen worden dat Froberger, Kerll en Schmelzer. De rijkdom in het Duitstalig gebied is verder overdadig aan musici zoals Franck, Scheidt, Buchner en zeker Buxtehude en Wechmann niet vergeten.

Het wordt voor de concertbezoeker dus duidelijk een ontdekkingsreis in de tijd waarbij de uitvoerende musici van Concerto Imperiale gebruik maken van een ‘historisch’ instrumentarium zoals: de viool, cornetto, trombone, dulciaan, klavecimbel en orgel. De uitvoering krijgt daardoor een extra grote expressiviteit. De kleurenrijkdom van de instrumenten en de prettige harmonieën zullen de toehoorder vast esthetisch ontroeren.

Musici:
Franciska Hajdu, viool
Adrien Mabire, cornetto
Christophe Lewandowski, dulciaan en ranket
Fabien Moulaert, baroktrombone en algemene leiding
Aki Noda, orgel
Edward Vanmarsenille, klavecimbel

Programma:
Werken van A. Gabrieli,
D. Castello, J.J. Froberger,
J.H. Schmelzer, S. Scheidt,
D. Buxtehude,
M. Weckmann, …

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief