Orgelacademie

Ludger Lohmann - orgelrecital

  • Datum: Woensdag 12/08/2015
  • Tijdstip: van 20:00 tot 22:00
  • Locatie: O.L.V.-kerk
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

Van 11 tot en met 15 augustus vindt de internationale stage voor koorzangers, organisten en orkestmusici plaats in het prachtige kader van de Landcommanderij Alden Biesen en in de mooiste kerken van Tongeren en Sint-Truiden.
Op het uitgebreide programma staan lezingen, workshops, masterclasses en concerten.

In het kader van deze stage geven docenten en deelnemers twee concerten in Sint- Truiden waaronder dit concert van docent Ludger Lohmann.

Ludger Lohmann studeerde Schul- und Kirchenmusik, filosofie, muziekwetenschap en aardrijkskunde aan de Musikhochschule en aan de universiteit in Keulen. Nadien studeerde hij orgel in Wenen bij Anton Heiller en in Parijs bij Marie-Claire Alain. In meerdere internationale orgelwedstrijden werd hij bekroond (ARD-Wettbewerb München 1979 en Grand Prix de Chartres 1982). Van 1979-1984 was Ludger Lohmann docent orgel aan de Musikhochschule Köln. Sinds 1983 leeft en werkt hij in Stuttgart als Professor aan de Musikhochschule. Daarnaast is hij regelmatig als organist aan der Domkirche St. Eberhard te beluisteren. Hij speelt wereldwijd concerten, tv-, radio- en cd-opnamen. Hieruit blijkt zijn veelzijdigheid en tevens zijn specialisatie in oude muziek en het romantisch repertoire. Tevens is hij gastprofessor aan de University in Hartford, Connecticut, USA (1989), en sedert enkele jaren is hij senior researcher bij het grote onderzoeksproject van de universiteit van Göteborg (GOArt).

Programma
Johann Sebastian Bach: Passacaglia in c-, BWV 582
Johann Sebastian Bach: Triosonate in G, BWV 530
Felix Mendelssohn-Bartholdy: 6. Sonate nr. 6 in d, op de koraal Vater unser im Himmelreich
Günter Raphael: Passacaglia op een Finse koraal op. 41, nr. 3 (Taas siunattu päivä nyt luo valoaan, De gezegende dag breekt aan met zijn licht)

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief