OTHELLO

TONEELGROEP MAASTRICHT

  • Datum: Maandag 28/11/2016
  • Tijdstip: van 20:15 tot 23:15
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Theater

Dit event is voorbij

GRATIS INLEIDING OM 19U30

Een muzikale bewerking van Shakespeare’s meesterwerk.

Artistiek leider Servé Hermans regisseerde een indrukwekkende Vlaams-Nederlandse cast in een hartstochtelijke en muzikale uitvoering van Shakespeares meesterwerk over liefde, jaloezie en de angst voor de buitenstaander.

De donkere Othello is in het blanke Venetië perfect geassimileerd. Als generaal wordt hij gerespecteerd, en in de liefde wint hij de mooie senatorsdochter Desdemona voor zich. Het gaat hem voor de wind. Althans zo lijkt het. De adder onder het gras is Jago, Othello’s vriend en ondergeschikte. Jago voelt zich op meerdere fronten door Othello verraden en zint op wraak.

Toneelgroep Maastricht combineert de tekst met muziek uit o.a. de opera Othello van Giuseppe Verdi. Jibbe Willems bewerkt Shakespeares tekst, muzikaal leider Bendix Dethleffsen, bekend van zijn werk met regisseurs als Christoph Marthaler, de muziek.

“De Sutters Othello is ontroerend in zijn naïviteit en Michaël Pas’ Jago is geestig en sluw.” – Volkskrant, Karin Veraart

Spel: Julia Akkermans, Mieneke Bakker, Daan van Dijsseldonk, Sanne Samina Hanssen, Hans van Leipsig, Michaël Pas, Michel Sluysmans, Koen De Sutter en Hans Trentelman / sopraan: Lies Verholle / piano: Elisabeth De Loore / tekst: William Shakespeare / regie: Servé Hermans

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief