Oud Zeer

Jan Swerts

  • Datum: Donderdag 19/01/2023
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:00
  • Prijs: € 19 / 16 (-26j of 5 UiTPASpunten)
  • Locatie: Academiezaal
  • Genre: Muziek
Ticket bestellen

5 UiTPASpunten inruilen voor 3 euro korting op deze voorstelling?

De tocht die Jan Swerts op zijn debuutplaat langs de verdwenen straten en mensen van zijn jeugd ondernam, eindigde in een doodlopende straat richting een begraafplaats. De fascinatie voor die plek waar ieder verhaal eindigt, moest wel uitmonden in een kerkhofplaat. Oud Zeer gaat dus verder waar Weg eindigde.

Het nieuwe album, zijn vierde al, is een muzikaal grafduinen. Oud zeer bevat tien pianonummers die stuk voor stuk vernoemd zijn naar grafschriften die Swerts de afgelopen jaren op begraafplaatsen las. Van opener ‘Je beseft pas in de avond’ over ‘Het ongekend nadezen’ tot afsluiter ‘Alles vergaat, alles verdwijnt’.

Muzikaal is Oud zeer een stuk kaler, een pak meer uitgebeend dan zijn vorige albums. Piano, stem, hier en daar wat gitaar of strijkers: meer is er niet. En stipte hij voorheen graag de invloeden van Nick Drake, Jotie ’t Hooft en Wim Mertens aan, dan liet Swerts zich deze keer vooral inspireren door The Raven van Edgar Allen Poe en Hejira van Joni Mitchell, een van zijn lievelingsplaten.

Bezetting:
– Beatrijs De Klerck: viool
– Sam Faes: cello
– Kevin Imbrechts: gitaar
– Gianni Marzo: gitaar
– Jan Swerts: piano & zang

In co-productie met

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief