PARENTAL BURN-OUT VOORKOMEN. *WEBINAR*

OPVOEDINGSWINKEL HASPENGOUW

  • Datum: Donderdag 19/11/2020
  • Tijdstip: van 20:00 tot 22:00
  • Locatie: Club
  • Genre: Vorming

Dit event is voorbij

Deze lezing wordt vervangen door een gratis webinar waarvoor je kan inschrijven via deze link: https://ontspannenopvoedenkan.webinargeek.com/opvoedingswinkel?cst=uitdatabankhaspengouw

Mensen die het webinar willen bijwonen, kunnen vooraf vragen of ervaringen delen met de host Joke Van Hoeck zodat zij deze in haar webinar kan meenemen om van antwoord te dienen. Deze mogen ze sturen naar  joke@ontspannenopvoeden.be   

Hoe komt het toch dat je telkens vastloopt? Waarom begin je te roepen, al wil je dat niet?
Waarom mondt elke ochtend uit in een strijd? Hoe kan je als ouder – overrompeld door advies van je omgeving – weer vertrouwen op je eigen kracht?

Eerst wil ik je geruststellen: het is heel normaal dat het (weleens) misloopt in de dagelijkse drukte van een gezin. Dat ligt niet aan jou. En dat ligt niet aan je kind. Maar als je niet uit de vicieuze cirkel raakt, wil je natuurlijk begrijpen wat er fout loopt. En liever nog: je wil een oplossing. Tijdens deze lezing geef ik je inzicht in het mechanisme dat ervoor zorgt dat de bom barst, dat jij je geduld verliest of dat een situatie uitdraait op een machtsspel. Al wil je nog zo hard dat het niet gebeurt.

In een volgende stap moedig ik je aan: durf kijken naar wat er fout loopt. Wat gebeurt er hier en nu zodat het met dit kind ontspoort? Zo ontdek je waardevolle informatie die het begin kan zijn van verandering. Zodat je je geduld niet zo snel verliest bijvoorbeeld, of hoe de avondspits in huis weer fijn wordt voor iedereen of hoe je komaf maakt met dat schuldgevoel.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen