Piano Tune 2018: Piano plus

Anna Tyshaeva

Dit event is voorbij

Fantasie, technische begaafdheid, sensibiliteit en passie zijn kenmerken van de Duits-Oekraïense pianiste Anna Victoria Tyshayeva. Geboren in Odessa studeerde zij eerst in haar geboorteland en later na de verhuis naar Duitsland, in Frankfurt en Nürnberg.

Zij is steeds op zoek naar de ‘innerlijke betekenis’ van de compositie en om haar woorden te gebruiken: “Wat je niet kan uitdrukken met woorden kan in de muziek soms in een paar noten vervat zijn”.

Haar optreden brengt een gevarieerd beeld met grote klaviervirtuozen uit de muziekgeschiedenis! Natuurlijk kan dat niet zonder een paar schitterende Preludes en Fuga’s uit één van de belangrijkste werken van Johann Sebastian Bach: Das Wohltemperierte Klavier. Franz Liszt mag ook niet ontbreken met een fragment uit zijn Années de Pélerinage ontstaan tijdens zijn vele omzwervingen in Italië. Diezelfde Franz Liszt werd eindeloos bewonderd om zijn virtuoze bewerkingen van zijn collega’s, zoals Robert Schumann’s Widmung.

Tot slot komt dan de pianovirtuoos van de 20ste eeuw nog aan bod! Sergei Rachmaninov die bewonderd werd voor zijn briljante virtuositeit zoals in zijn Moments musicaux.

Het wordt dus een pianotuneprogramma waar u als liefhebber kan van snoepen.

Programma:
R. Schumann – F. Liszt: Widmung
F. Liszt: Vallée d’Obermann uit Années de Pèlerinage
J.S. Bach – M. Reger: Choral Ich ruf zu Dir Herr Jesu Christ
J.S. Bach: Preludes und Fuga’s uit het Das Wohltemperierte Klavier (BWV 847, BWV 884)
J.S. Bach – A. Siloti: Preludium in b-klein
S. Rachmaninov: uit Moments musicaux, op. 16

Na de pauze, om 21u15, kunt u genieten van het concert van Emiliano Castiglioni (gitaar) en Mariangela Marcone (piano).
U betaalt € 16 / 15 / 11 voor deze twee concerten.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief