Pianotune: Inspirations

Alessandro Marangoni / Jerzy Stryjniak

Dit event is voorbij

Tegenwoordig is de multidisciplinaire werking trendy in de cultuur. In de muziekgeschiedenis was wederzijdse invloed van verschillende kunsten al lang van toepassing. Natuurlijk hebben componisten elkaar steeds in grote mate geïnspireerd en beïnvloed, maar zeer frappant zijn ook inspiraties vanuit de literatuur en de schilderkunst. In het programma van de 13de editie van Pianotune worden hiervan schitterende voorbeelden gepresenteerd.


20.15 uur:
Alessandro Marangoni
Marangoni verscheen vanaf 2007 op de internationale podia nadat hij de prestigieuze wedstrijd Amici di Milano had gewonnen. In hetzelfde jaar concerteerde hij in de beroemde Scala van Milaan onder leiding van Daniel Barenboim. Hij speelde intussen wereldwijd zowel als solist en als kamermusicus. Als solist trad hij op met de orkesten van Malaga, Bratislava, Granada, de European Philharmonic en het Mozarteum Salzburg Kammerorchester. Hij nam intussen 20 cd’s op bij Naxos waaronder 16 met Rossini’s muziek en 4 met werken van Muzio Clementi.

Programma
Rossini en Chopin, een romantische dialoog
Gioacchino Rossini: Prelude inoffensive, Petite polka chinoise, Barcarolle, Une caresse à ma femme, Frédéric Chopin: Ballade in g, op.23, Nocturne op. posth, Scherzo in bes, op.31, Andante spianato & Grande Polonaise Brillante in Es, op.22


21.15 uur:
Jerzy Stryjniak
Jerzy Stryjniak werd geboren in Krakau waar hij studeerde bij Ludwik Stefanski en Ewa Bukojemska en nadien bij Wiktor Mierzhanov, Rudolf Kehrer en Regina Smendzianka. In 1990 werd hij laureaat van de internationale pianowedstrijd Artists International in New York en sindsdien leeft en werkt hij in de Verenigde Staten. Zijn debuut in Carnegie Hall New York volgde in 1990, maar nadien was hij in New York nog regelmatig te gast in de Alice Tull Hall, het Lincoln Center en de Merkin Hall. Hij is directeur van het New York Conservatory of Music.

Programma
Franz Liszt: Sonate in b, Sonetto 104 del Petrarca
Franz Schubert/ Franz Liszt: Ave Maria
Robert Schumann – Franz Liszt: Widmung
Nicolo Paganini/Franz Liszt: La Campanella

Presentatie
Kristin Heyligers

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief