PIANOTUNE 2021: PIANOFANTASIE

JOANNA TRZECIAK en HET PIANODUO ANNA EN INES WALACHOWSKI

Dit event is voorbij

Fantasie is het tegenovergestelde van de realiteit. Een fantasie maakt de belevenis van de muzikale kunst tot iets totaal abstract en strikt persoonlijk. In Pianotune gaat de aandacht naar de fantasie uit de Romantiek met de wereldberoemde fantasie in f voor vier handen van Schubert, de monumentale fantasie op. 17 van Schumann en fantasieën van Hummel, Chopin en Brahms.

20u15 – Joanna Trzeciak

Joanna Trzeciak realiseerde in de loop der jaren een zeer boeiende discografie. In 2017 bracht ze twee nieuwe cd’s met werken van Beethoven en van Reger, Prokofiev en Szymanowski uit 1915, 1916 en 1917. Ze is artistiek directeur van de Chopin Associatie Vlaanderen.

PROGRAMMA
J.N. Hummel
La contemplazione. Una Fantasia Piccola, op. 107 nr. 3
Variaties op een thema van Gluck, op. 57
F. Chopin
Fantaisie-Impromptu in cis, op. 66

L. van Beethoven
Sonate op. 31 nr. 2, Sturm

21u15 – Pianoduo Anna en Ines Walachowski

Het pianoduo Anna en Ines Walachowski debuteerde in 1996. Sindsdien concerteren zij regelmatig in de Berliner Philharmonie, het Gewandhaus Leipzig, de Liederhalle Stuttgart,… Zij studeerden aan de Musikhochschule Hannover en aan het Mozarteum in Salzburg.

Hun discografie bevat opnames van Mozart, Chopin, Brahms en Tsjaikovsky maar ook de dubbelconcerti van Mendelssohn, Poulenc, Rachmaninov, Ravel en Gershwin.

PROGRAMMA
F. Schubert
Fantasie in f, op. 103/D 940

A. Dvorak
Uit Slavische Dansen op. 46, nr. 1, 6 en 8

N. Glanzberg
Fragmenten uit Suite Yiddish

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen