Piet Kuyken & Elise Simoens

  • Datum: Zaterdag 30/01/2016
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Locatie: Keizerszaal
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

Populair was het vierhandige repertoire zeker nog niet in de periode waarin de kleine Wolfgang Amadeus Mozart samen met zijn iets oudere zus Nannerl achter het klavier geplaatst werd om het publiek muziek te onderhouden. Voor vierhandig repertoire van enig allure, was het echter wachten op Johann Christian Bach en vooral op Mozart. Alles samen liet Mozart ons een vijftal sonates en enkele losse stukken voor vierhandig klavier na. Mozart schrok er niet voor terug om aan de beide spelers een zelfstandige en vaak complexe en speeltechnisch veeleisende partij toe te vertrouwen.

Elise Simoens studeerde musicologie aan de K.U. Leuven en piano en pianoforte aan het Leuvense Lemmensinstituut. Ze was jarenlang muziekrecensent voor De Standaard. Daarnaast is ze actief als pianiste, waarbij ze zich zowel thuisvoelt op moderne als op historische instrumenten. Piet Kuijken studeerde piano en kamermuziek aan het Brusselse conservatorium en aan Indiana University. Tot zijn meest recente opnames behoren solo pianomuziek van Brahms (Passacaille) en trio’s van Haydn met Barthold en Wieland Kuijken (Accent).

Programma
Wolfgang Amadeus Mozart Sonate in C, K.V. 19d, Andante mit Variationen in G, K.V. 501, Fuga in g K.V. 401 en Sonate in F, K.V. 497.
Johann Christian Bach: Sonate in C, op. 15 nr. 6

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief