Poëtische natuurwandeling met Hind Eljadid

Zin in Zomer

Dit event is voorbij

Poëzie in Helshoven met Hind Eljadid.

Vertrekken vanuit het eeuwenoude kapel wandelen we langs het prachtige kunstwerk ‘Helsh(ea)ven’ en genieten we verder van het Haspengouwse landschap met artieste Hind Eljadid en stadsgids Peter Bruyneel.

Deze woordkunstenaar uit Antwerpen en oprichter van ZonderWolk blies vorige editie al het publiek van haar sokken. Daarom werken we dit jaar graag een volledige wandeling met haar uit.

Haar werk staat in het kader van maatschappijkritiek en bewustwording. Ze vindt het belangrijk om met een sterke boodschap naar buiten te komen en mensen aan te zetten tot nadenken. Eljadid won de Van Dale SPOKEN award (2017) voor haar performatieve dichtkunst. Voor haar sociaal-artistieke initiatieven won ze de BILL Award Ultima (2018) en de emancipatieprijs voor Cultuur (2019). Daarnaast won ze ook ElHizjra literatuurprijs in 2020 won en dat mijn boek ‘Kruimeldief’ is uitgekomen in 2021.

De wandeling start  om 13u30 aan de kapel in Helshoven in de Helshovenstraat.

De route bedraagt ongeveer 6 km en is 2 uur stappen.

Dit evenement is deel van het festival Zin in Zomer. Benieuwd naar de andere programmatie? Klik dan op onderstaande foto.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief