PRESENTATIECONCERT

ORGELACADEMIE

Dit event is voorbij

Onder leiding van gerenommeerde dirigenten wordt een gevarieerd repertoire aangereikt, gaande van gregoriaans, via barok en classicisme tot hedendaagse koormuziek, a capella, met begeleiding van orgel en orkest. De stage is bedoeld voor koorzangers en koordirigenten. Docenten zijn Sigiswald Kuijken en Jan Peeters (kapelmeester O.L.V.-basiliek Tongeren). Onder leiding van Sigiswald Kuijken studeren koor en ensemble het motet Komm, Jesu, komm, BWV 229 van Johann Sebastian Bach en de Vesperae Solennes de Confessore, KV 339 van Wolfgang Amadeus Mozart in.

 

Jan Peeters buigt zich met de deelnemers van de koor- en orkeststage over hedendaagse composities met onder meer het O crux splendidior van Sebastian van Steenberge.

 

In het slotconcert worden de sterkste onderdelen uit de drie stages gepresenteerd. Daags voor het concert wordt het programma bepaald.

 

De Internationale Zomeracademie en de Orgelacademie zijn een partnership tussen Musica Sacra vzw Tongeren, de vrienden van het Le Picardorgel vzw, de Bach Academie Alden Biesen, de vzw Organum Alden Biesen, CC De Bogaard en Landscommanderij Alden Biesen.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief