QUATUOR (ARRANGÉ)

ANNE PUSTLAUK, MADOKA NAKAMARU, BENJAMIN LESCOAT EN ANIA KATYNSKA

Dit event is voorbij

Geen ander blaasinstrument was in de vroege 19de eeuw zo populair als de fluit. Haar repertoire omvatte een veelvoud aan fluitkwartetten, waarvan vandaag de dag nog slechts een fractie bekend is. Het loont zich dus om op schattenjacht te gaan. Anne Pustlauk deed vijf jaar lang onderzoek. Ze zocht in bibliotheken, bestudeerde ontelbare partituren, bezocht fluitencollecties, speelde originele instrumenten, en speurde naar aanwijzingen die verraadden hoe men toentertijd de fluit speelde. In februari 2016 realiseerde ze een cd-opname met haar collega’s in de Academiezaal n.a.v. haar doctoraat over de fluit met kleppensysteem. Dit programma wordt dan ook in dit concert gebracht.

Drie ongehoorde werken staan op het programma: een bewerking van Mozart’s strijkkwartet KV 168, het mooie la klein fluitkwartet van Ferdinand Ries en een energiek kwartet van Haydn – leerling Peter Hänsel. Drie schatten die – natuurlijk – op historische instrumenten te horen zijn.

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Quatuor arrangé pour flûte, violon, alto & violoncelle par Caspar Fürstenau, KV 168
Ferdinand Ries (1784-1838): Kwartet voor fluit, viool, altviool en cello, WoO 35 nr. 3
Peter Hänsel (1770-1831): Quartett Op. 17

Bezetting

Benjamin Glorieux, Anne Pustlauk, Madoka Nakamaru, Benjamin Lescoat

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief