Que Sera Sera / Hitchcock Truffaut CAVETT GODARD / POUR QUI POUR QUOI *UITVERKOCHT*

tg STAN

  • Datum: Maandag 14/10/2019
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Theater

Dit event is voorbij

Damiaan De Schrijver en Bert Haelvoet begeven zich op het domein van de film met een voorstelling die het midden houdt tussen filmquiz, knutselatelier en talkshow. Uitgangspunt is ‘Hitchcock Truffaut’, het boek waarin de Nouvelle Vague-cineast François Truffaut zijn idool Alfred Hitchcock een spervuur aan vragen voorlegt. Maar ook het interview dat de Amerikaanse journalist Dick Cavett bij Hitchcock aflegde passeert de revue. Tussendoor dagen de twee acteurs elkaar al spelend uit, proberen ze stunts te recreëren, en mag het publiek weetjes over Hitchcocks werk spuien.

Waar komen film en theater elkaar tegen? Waar botsen ze en waar versterken ze elkaar? Divers bronmateriaal, zoals interviews die Alfred Hitchcock gaf aan onder meer François Truffaut en Andy Warhol, vormt het vertrekpunt van de voorstelling.

Alles begint met het gebroken ijs. In de winter van 1955 mag Truffaut, dan nog als filmcriticus, Hitchcock een eerste keer interviewen voor ‘Cahiers du cinéma’. Truffaut, cinefiel en zenuwachtig als hij is voor de ontmoeting met zijn idool, valt net daarvoor door het ijs van een dichtgevroren vijvertje. Onbewogen stelt Hitchcock voor om het interview uit te stellen. Jaren later zegt Hitchcock hierover: “Telkens ik een whisky met ijsblokjes drink, moet ik aan u denken.”

VAN
Bert Haelvoet, Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning
MET
Bert Haelvoet en Damiaan De Schrijver
TEKST NAAR
o.a. Le Cinéma selon Alfred Hitchcock van François Truffaut

“Tot tranen toe hebben we gelachen met het hilarische Que sera sera van Tg Stan.”
Concert News *****

“Que Sera Sera is doorzeefd met een heerlijke klunzigheid”
Het Nieuwsblad ****

“Het is de ongepolijste oprechtheid die het werk van tg STAN, ook in hun ode aan Hitchcock en Truffaut, na dertig jaar nog steeds zo krachtig maakt.”
De Morgen ****

“De oudere filmfan komt helemaal aan zijn trekken. Het is een genot om teruggevoerd te worden naar zoveel geliefde films. Maar een jonger publiek zal dus anders omgaan met de stof en vooral een komedie zien. Het is duidelijk een voorstelling die zich tot verschillende generaties richt. Maar iedereen kan genieten van de theatrale kwaliteit en van het spelplezier dat zo communicatief is.”
Pzazz

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief