REFLECTIONS OF ANOTHER MIND

Peter Weidenbaum

Dit event is voorbij

Zo een dag dat het zonlicht in zijn volle kracht door het raam valt. Is het je dan ook al eens opgevallen dat je duizenden stofdeeltjes kan ontwarren? Ik stel me dan voor dat al die lichtgevende deeltjes mensen zijn die ik ooit ontmoete.

Met zijn tentoonstelling Reflections of another mind in CC de Bogaard, Sint Truiden toont Peter Weidenbaum een persoonlijke zoektocht naar het ik en de andere. Een reis naar wat geweest is vast geschilderd in het vandaag. Hij maakte gedurende een periode van bijna vijf jaar een reeks van schilderijen die hij omschrijft als reflecties van het licht op de andere.
Peter Weidenbaum werd op 25 juli 1968 geboren in Antwerpen. Al op erg jonge leeftijd kwam hij daar in contact met de schilderkunst. Het werk van Weidenbaum laat zich niet inschrijven in stijlelementen of constanten. Het is eerder een onderzoek naar onze beeldcultuur en het materialiseren van gedachten binnen de context van de kunst. Wij kijken met ons brein. Dat is het uitgangspunt van zijn beeldonderzoek; of het zich nu toont in een sculptuur, in een installatie of geschilderd op doek. Weidenbaums werk is een reactie op de dictatuur van de werkelijkheid en een zoektocht naar het metafysische. In zijn boek Aspecten van de Belgische kunst na ’45 benoemd Willem Elias Weidenbaum onder het neosymbolisme een stijl die volgens Elias ontstaat in wat men in Vlaanderen noemt ‘de school van Antwerpen’.

De tentoonstelling loopt tot 1 maart 2016 en is gratis te bezoeken elke werkdag van 9 tot 17 uur.
Sluitingsdagen: van 19 dec 2015 tot 3 jan 2016 en ma 8 feb 2016.

RONDLEIDING/LEZING
Woensdag 17 februari 2016
Meet and greet om 19.15 uur: Peter Weidenbaum gidst u eigenhandig langs zijn werk met vraag en antwoord.
Lezing Willem Elias om 20.15 uur: Over de onmisbaarheid van de hedendaagse kunst!
deelname gratis, inschrijven gewenst via UiTbalie, 011-70 17 00, UiTbalie@sint-truiden.be

PUBLICATIE
Naar aanleiding van de tentoonstelling verscheen er een publicatie in samenwerking met cultuurcentrum de Bogaard. Hierin gunt Peter Weidenbaum een persoonlijke blik achter de schermen van zijn denken.
(Gratis te verkrijgen in CC de Bogaard, Capucienessenstraat 8, 3800 Sint-Truiden)

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen

Kastkunst