Directeur speciale eenheden, federale politie

Roland Pacolet

Dit event is voorbij

De speciale eenheden van de Federale Politie – DSU – hebben een belangrijke taak in de strijd tegen zware en georganiseerde criminaliteit met de laatste jaren steeds meer terrorisme.

Na de gijzelingsactie tijdens de Olympische Spelen van Munchen in 1972 werd in de schoot van de rijkswacht een speciale eenheid opgericht. Al snel kreeg zij de naam ‘Groep Diane’. De voorbije 45 jaar evolueerde de eenheid naar een dienst met tal van gespecialiseerde politiemensen en burgers.

De Directie Speciale Eenheden is samengesteld uit een aantal centrale en gedeconcentreerde eenheden. De diensten Interventie, Observatie en Techniek zijn gehuisvest in Brussel. In Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi zijn de eenheden POSA gevestigd.

De Directie speciale eenheden werkt ten voordele van de bevoegde overheden en ten voordele van de federale en de lokale politie.

Tijdens de uiteenzetting zal hoofdcommissaris Roland Pacolet aan de hand van een aantal grote en minder grote dossiers toelichting geven over het functioneren van DSU.

i.s.m. Rehema

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief