Schubert. Klavierwerken *GEANNULEERD*

Ayako Ito, pianoforte

Dit event is voorbij

Ayako Ito is geboren te Tokyo waar ze haar opleiding begon. Later ging ze naar Parijs en nadien naar het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen om er bij Jos Van Immerseel pianoforte te studeren. Ze was ook drie jaar gastdocente pianoforte aan datzelfde Conservatorium.

Haar fascinatie voor historische klavieren kent vanaf dan geen begrenzing meer. In 2005 brengt ze in Tokyo de Diabelli Variaties van Ludwig van Beethoven, op een Eizo Hori-Pianoforte uit 1917, dat enthousiast door de pers werd onthaald. Ayako Ito is een bedreven kamermuziek beoefenaar onder meer in een duo met Jos van Immerseel. Het Duo Immerseel-Ito kreeg als omschrijving in een recensie: “Een hemelse kruisbestuiving tussen wonderbaarlijke pianovirtuozen”.

In de Keizerszaal geeft Ayako Ito een recital met verrukkelijke werken van Franz Schubert, die het vooral moest hebben van zijn Schubertiaden waar hij zijn nieuwe werken voorstelde voor zijn rijke vrienden die hem op die manier motiveerden en financieel steunden. Je kan er als luisteraar niet omheen: deze liedcomponist bij uitstek (ruim 600 stuks) zingt ook in zijn pianowerken op een meeslepende geïnspireerde wijze.

 

Programma:

  1. Schubert: Drei Klavierstücke, D. 946

Klaviersonate in B groot, D. 960

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief