SUPER NOVA, JEUNE KLASSIEK 2017

DUO LEVY-IDMTAL

Dit event is voorbij

Een muzikale carrière uitbouwen is allesbehalve gemakkelijk. Daarom verenigt een tiental organisaties zich rond Supernova. Met dit project krijgen jonge, getalenteerde Belgische muzikanten een artistiek duwtje in de rug. Programmatoren van klassieke muziek uit Brussel, Vlaanderen én Wallonië komen elk jaar in november samen, en beluisteren, bekijken en bespreken jonge ensembles uit heel België. Vervolgens kiezen ze één Nederlandstalig en één Franstalig ensemble, aan het begin van een beloftevolle carrière: de Supernova’s!

Voor de Academiezaal kozen we voor het duo Levy-Idmtal. Violiste Maya Levy en pianist Matthieu Idmtal vormen samen het Duo Levy-Idmtal. Kenners omschrijven hun samenspel als ‘pure magie’. Vanaf de eerste seconden neemt Maya je mee in haar wereld. Haar spel is dromerig en delicaat, haar persoonlijkheid sterk en uitgesproken. Moeiteloos rijmt ze haar verbluffende virtuositeit aan een rijke klank – een unieke gave, enkel weggelegd voor ware kunstenaars. Matthieu is een poëet aan het klavier.
Zijn pianospel valt op door een uiterste fijngevoeligheid. Lyrische frasering is het handelsmerk van Mathieu, een romanticus pur sang.

Sinds 2013 vormen ze samen een duo en traden op in België, Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië, Zwitserland en Rusland. In het najaar van 2016 namen ze een cd op in
de Academiezaal met de vioolsonate van Grieg (Pavane Records).

Programma:
W. A. Mozart: Vioolsonate, KV304
E. Elgar: Vioolsonate, op. 82
C. Saint-Saens: Introduction et Rondo Capriccioso, op. 28
K. Szymanowski: Vioolsonate, op. 9

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief