The influence of an old painting on a fresh start.

Kaïn Walgrave

Dit event is voorbij

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van maandag tot vrijdag van 12u tot 18u.

En zaterdag van 10u tot 16u.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling brengt Kaïn Walgrave een editie uit op 100 exemplaren. Deze is te verkrijgen tegen e10 aan de balie van CC de bogaard.

Kaïn Walgrave laat materialen zoals papier, doek, verf, hars en lijm in fysieke en chemische processen op elkaar inwerken. Deze werken worden vervolgens gepresenteerd en gearchiveerd in een telkens wijzigend werkarchief.

De manier van werken en de vorm van deze processen zijn te vergelijken met rizomen;  dynamische structuren die voortdurend connecties maken en geen logisch begin of einde hebben. De dynamiek ervan is essentieel; als de rizoom geen mogelijkheden meer heeft en geen kant meer op kan, wordt het een statische structuur.

Door hiervan uit te gaan beseft Walgrave dat hij enkel controle heeft over de materialiteit en de omgevingsfactoren (bv. temperatuur, ondergrond, licht, zwaartekracht, …) waarbinnen deze processen tot stand komen.  Met het opzoeken van de extremen van deze factoren worden de beelden gedwongen om zich aan te passen aan de door hem opgegeven beperkingen.

Uiteindelijk vertaald deze dynamiek zich in statische momentopnames of beelden die blijven veranderen.

 

Wilt u graag uitgenodigd worden op vernissages van cultuurcentrum de Bogaard?
Stuur dan een mail met uw postadres naar uitbalie@sint-truiden.be met als onderwerp mailinglijst vernissages.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen

Kastkunst