THE RED PRIEST AND THE TANGUERO

YES CAMERATA & WILLIAM HAGEN, VIOOL

Dit event is voorbij

De roem van Vivaldi’s Vier Jaargetijden begon in Venetië, waar hij het werk zelf uitvoerde met zijn muzikale meisjesleerlingen van het Ospedale della Pietà. Samen met de beschrijvende gedichten, misschien wel van Vivaldi zelf, vormen de Vier Jaargetijden een programmatisch werk waarin beekjes hoorbaar murmelen, vogels zingen en honden blaffen. De koning van de tango, Astor Piazzolla, inspireerde zich eveneens aan de vier seizoen, maar dan in Buenos Aires. Het was niet meteen de bedoeling Vivaldi naar de kroon te steken en meestal voerde Piazzolla met zijn kwintet ze als aparte werken uit. In 1998 bewerkte de Leonid Desyatnikov Piazzolla’s seizoenen voor viool en strijkers, transformeerde elk seizoen in een drieledig werk en citeerde Vilvaldi’s seizoenen in Piazzolla.

Tijdens zijn studies in Zwitserland maakte Wim Ilsen kennis met het Camerata de Lausanne en het Camerata Lysy. De uitstraling van deze ensembles was voor hem zo inspirerend, dat hij besloot bij zijn terugkeer in België een gelijkaardig ensemble op te richten. YES Camerata (Young European String Camerata) is een jong, bruisend strijkersensemble dat speelt zonder dirigent.

De jonge Amerikaans violist William Hagen werd in2015 derde laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. In de Verenigde Staten concerteerde hij al op zowat alle belangrijke podia en tijdens het voorbije seizoen trad hij onder meer ook op in Tokyo en in Brussel.

Programma

Antonio Vivaldi: Le Quattro Stagioni

Astor Piazzolla (bew. Leonid Desyatnikov): Las quatros estaciones porteñas

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief