THEATERTOUR

MARBLE SOUNDS

  • Datum: Donderdag 19/01/2017
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:00
  • Locatie: Academiezaal
  • Genre: Muziek

Dit event is voorbij

Van een duet met Adamo, over een televisieoptreden op het Sportgala naar een YouTube-succes (‘Good Occasions’) met meer dan zes miljoen views en (‘The Time to Sleep’) met meer dan vier miljoen views: Marble Sounds is klaar om een nieuwe stap voorwaarts te zetten.

Twee jaar na hitsingle ‘Leave a Light on’, slaat Marble Sounds een nieuwe straat in met ‘Tautou’ – een piano bepaalt er het verkeer en strijkers huilen er melancholisch. ‘Tautou’ is na ‘Nice Is Good’ (2010) en ‘Dear Me, Look Up’ (2013) het derde album van de band rond zanger Pieter Van Dessel. Een stijlbreuk is het niet, maar ‘Tautou’ klinkt wel ánders dan het voorgaande werk van Marble Sounds: groots in zijn eenvoud, met tien songs die in het gebied tussen postrock en keurig georchestreerde pop wonen. Death Cab For Cutie, Elbow en Frightened Rabbit zouden buurtbewoners kunnen zijn.

Marble Sounds draagt een nieuw masker, maar het hart van de muziek zit nog steeds vol melancholie. ‘‘Tautou’ snijdt dieper, we klinken matuurder dan voorheen’, aldus Van Dessel. ‘Soms is het makkelijker om alleen te werken, maar ik ben blij dat we dit album samen hebben gemaakt. Dit voelt aan als een grote stap vooruit.’

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief