TIMELAPSE

KUGONI TRIO

Dit event is voorbij

Door de unieke bezetting, energieke uitvoeringen en gepassioneerde zoektocht naar nieuw repertoire is het Kugoni Trio, sinds zijn oprichting in 2010, een graag geziene gast op de nationale en internationale podia. Omwille van het beperkte repertoire voor de minder bekende bezetting van en piano, een viool en een saxofoon, geeft het Kugoni Trio al meteen sinds zijn oprichting in 2010 compositieopdrachten aan Belgische componisten. Zo is het Kugoni Trio een bron van inspiratie geworden voor hedendaagse componisten. Het Kugoni Trio werd met een eerste prijs bekroond op de wedstrijden Supernova en Forte Limburg.

Het Kugoni Trio lanceert zijn eerste cd die in april 2016 werd opgenomen in de Academiezaal. Na enkele jaren van artistiek laboratorium vormt het de uitgelezen gelegenheid om het resultaat te formuleren. Vier nieuwe Belgische composities worden in overeenstemming gebracht met De Vier Seizoenen van tangocomponist Astor Piazzolla. Het valt toondichters Jan-Hendrik Van Damme, Erik Desimpelaere, Benjamien Lycke en Jan Van Landeghem te beurt om afwisselend met een hedendaagse taal een weerwoord te bieden.

Enerzijds een timelapse van Astor Piazzolla tot hedendaagse componisten, anderzijds van seizoen tot seizoen. Benjamien Lycke: Après l’orage Jan Van Landeghem: Ling Yow Chee Chee Chee

Met de steun van SWUK

Programma

Astor Piazzolla: Las quatros estaciones porteñas
Jan-Hendrik Van Damme: Sonate à la mémoire d’Henri Dutilleux
Erik Desimpelaere: Til minne om Kjaerlighet

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief