De logische verbeelding: misdaadliteratuur, thrillers en televisie

Toni Coppers

  • Datum: Dinsdag 22/03/2016
  • Tijdstip: van 10:00 tot 12:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Lezingen

Dit event is voorbij

Truienaar Toni Coppers is één van de bekendste en meest gelauwerde misdaadauteurs in België.

Hij debuteerde in 1995 met ‘De Beha van Madonna’, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was Coppers reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma’s bij de openbare omroep.

Met ‘Niets is ooit’ (2008) maakt Coppers zijn debuut als volbloed thrillerschrijver. ‘Niets is ooit’ is het eerste deel in een nieuwe thrillerreeks rond Liese Meerhout, toen hoofdinspecteur kunstcriminaliteit in Brussel, later commissaris bij de moordbrigade. Vanaf het zesde boek in de reeks, ‘Zwerfvuil’, verlaat ze Brussel en leeft en werkt ze dan – net als de auteur – in Antwerpen.

Coppers is meermaals genomineerd voor zowel de Hercule Poirotprijs als voor de Diamanten Kogel. Met zijn voorlaatste misdaadroman ‘Dood Water’ (2014) is het dan eindelijk zover: het boek wint de Hercule Poirotprijs, de bekroning voor de beste Nederlandstalige misdaadroman. In 2015 beslist VTM om een crimi-reeks te maken rond de boeken van Coppers, in opvolging van de reeks “Aspe”.

Toni Coppers praat over het schrijven, over hoe een goede misdaadroman in elkaar zit en waar hij inspiratie vandaan haalt, en natuurlijk over de televisieserie.

Toegang gratis, reserveren verplicht

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief