Tromba’ch Brass Festival: CONCERT

Bobby Shew

  • Datum: Vrijdag 12/02/2016
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Locatie: Academiezaal
  • Genre: Jazz

Dit event is voorbij

België heeft een rijk repertoire aan trompetliteratuur en het wordt tijd dat dit zowel nationaal als internationaal onder de aandacht wordt gebracht.

Van 10 tot en met 13 februari 2016 is de trompet de eregast op het 1st TROMBA’ch International Brass Festival, dat zal plaatsvinden in onze prachtige Academiezaal van Sint-Truiden. Initiator is Benny Wiame, Truienaar en één van de meest vooraanstaande trompettisten van zijn generatie.

Voor het tweede festivalconcert ontvangen we niemand minder dan levende legende Bobby Shew.

Bobby Shew & surprise guests (!) worden omringd door een Belgisch jazzcombo, bestaande uit Bart Denolf, contrabas, Vincent Bruyninckx, piano, en Mimi Verderame, drum.

 

MASTERCLASSES
Tijdens het TROMBA’ch International Brass festival worden ook workshops gegeven door de topmuzikanten die ’s avonds hun opwachting maken tijdens de concerten.
Donderdag 11 en vrijdag 12 februari vanaf 10 uur zal Bobby Shew masterclasses geven aan jonge aankomende jazz-cats en combo’s. Deelnemen aan deze workshops kost 200 euro, inclusief tickets voor alle festivalconcerten. Inschrijven kan hier.

Ook Marc Geujon en Gábor Tarkövi zullen masterclasses geven. En dit van 10 tot en met 13 februari. Deelnameprijs is 250 euro, inclusief tickets voor alle festivalconcerten. Inschrijven kan hier.

Passief deelnemen aan de workshops kan ook en kost 20 euro per dag. Inschrijven kan hier.

Aanvankelijk werd Jon Faddis aangekondigd om zijn opwachting te maken tijdens het Tromba’ch festival op vrijdag 12 februari.
Bobby Shew vervangt hem.

logo's trombach

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief