Truiense zondaggasten: Door andere ogen

Guido Wevers

Dit event is voorbij

Na het succes van Trudo’s Zondag Gasten en gestimuleerd door de vele enthousiaste reacties gaan we verder onder de naam Truiense Zondag Gasten.

Vijf professionele praatshow met thema’s die nauw aansluiten bij het samenleven in stad en dorp, in Sint-Truiden en Haspengouw . Vijf zeer gevarieerde shows van twee uur met drie boeiende gesprekken, vleugjes jeugdige live muziek en een gezellige koffiepauze met  vlaai.  Kortom deugddoende ontmoetingen in een plezante zondagnamiddagsfeer. Laat het buiten maar regenen, sneeuwen of stormen, in de Academiezaal zitten we goed.

Vele praatgasten zijn geboren of getogen in Sint-Truiden. Dit jaar komen vele twintigers en dertigers aan het woord met een opbeurend verhaal. In  hun beroepsleven of maatschappelijk engagement bouwen zij succesvol aan hun én onze toekomst.  Ook zondaggasten uit andere streken zijn meer dan welkom op het podium of in de zaal. Truiense gastvrijheid kent geen grenzen!

Praktisch:

Vanaf 14 uur welkom in de foyer. Om 14.25 uur gaan de deuren van de zaal open en speelt de band. Halverwege is er koffie en taart. Om 16.30 uur eindigt de show maar gaan in de foyer de gesprekken verder.

Nieuw:

Kinderopvang voor jonge ouders die benieuwd zijn naar jong muzikaal talent en naar leeftijdsgenoten met een boeiend verhaal.

Zondag 11 oktober

Door andere ogen

Ann Bessemans is docent grafiek en typografie aan de hogeschool PXL-MAD. In een doctoraatsonderzoek heeft zij speciaal voor slechtziende kinderen een nieuw lettertype ontworpen.  Hiervoor ontving ze tweemaal een beurs van Microsoft ClearType & Advanced Reading Technologies USA. Haar ontwerp van een Belgische postzegel met 606 woorden werd in 2004 als Guiness record erkend.

Karl Meesters was 16 toen hij vernam dat hij stilaan blind zou worden. Twee jaar later was het zover en begon het gevecht met zijn beperking. Hij bleef niet bij de pakken zitten. Met jeugdvrienden richtte hij de concertorganisatie Rien à Voir op om aandacht te vragen voor blinden en slechtzienden. Zijn motto:  ‘Om schoonheid in muziek te vinden moet je niet kunnen zien!’  Vorig jaar zetten het Vlaams Radiokoor, solisten van het Brussels Philharmonic en hijzelf zijn levensverhaal op muziek van Gustav Mahler, Arvo Pärt en Ólafur Arnalds. Beroepsmatig is hij sportloopbaancoach.

Hugo Duchateau leerde zijn volk kijken want ‘Kijken is de kunst’.  Hugo is opgeleid tot glasschilder, maar houdt in kerken het meest van blank glas. Als conceptueel tekenaar en schilder stond hij aan de wieg van de conceptuele en abstracte kunst in Limburg. Zijn openlucht-kunstinstallaties nodigen steeds weer uit om omhoog te kijken. Als docent aan de Genkse hogeschool voor industriële vormgeving heeft hij menig jonge designer of kunstenaar uitgedaagd. Daarenboven is hij een geboren verteller, die met kritische zin en een vleugje humor de ogen opent.

De muziekband Marquis was vorig jaar in de wolken van de gezelligheid en akoestische kwaliteit in de Academiezaal. Deze studenten van de PXL Hogeschool Musicmanagement komen graag terug voor de openingsshow van Truiense Zondag Gasten.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief