Truiense Zondaggasten: Op goede Haspengouwse grond *ONLINE*

Dit event is voorbij

Ook deze editie van Truiense Zondaggasten wordt gefilmd en zal binnenkort online te bekijken zijn.

Herbekijk hier de voorbije Truiense Zondaggasten:

Truiense Zondaggasten november 2020 met legeraalmoezenier Eric Petré, rouwbegeleider Tjeu Leenders, poëziemissionaris Lotte Dodion, pianiste Eva Verjans en zanger Tim Collin https://youtu.be/TQY1D5BnweA

Truiense Zondaggasten december 2020 met prof. Roland Renson over sportgeschiedenis en prof. Kathleen Venderickx over hoogbegaafdheid met swingende intermezzo’s van Mayte Levenbach en Conrad https://youtu.be/T5lQ21gRm0I

Truiense Zondaggasten januari 2021 met Delphine Moralis, Inge Vrancken, Deborah Ingels, Ngoc Bao Phung

Na het succes van Trudo’s Zondag Gasten en gestimuleerd door de vele enthousiaste reacties gaan we verder onder de naam Truiense Zondag Gasten.

 

Vijf professionele praatshow met thema’s die nauw aansluiten bij het samenleven in stad en dorp, in Sint-Truiden en Haspengouw . Vijf zeer gevarieerde shows van twee uur met drie boeiende gesprekken, vleugjes jeugdige live muziek en een gezellige koffiepauze met  vlaai.  Kortom deugddoende ontmoetingen in een plezante zondagnamiddagsfeer. Laat het buiten maar regenen, sneeuwen of stormen, in de Academiezaal zitten we goed.

 

Vele praatgasten zijn geboren of getogen in Sint-Truiden. Dit jaar komen vele twintigers en dertigers aan het woord met een opbeurend verhaal. In  hun beroepsleven of maatschappelijk engagement bouwen zij succesvol aan hun én onze toekomst.  Ook zondaggasten uit andere streken zijn meer dan welkom op het podium of in de zaal. Truiense gastvrijheid kent geen grenzen!

Praktisch:

Vanaf 14 uur welkom in de foyer. Om 14.25 uur gaan de deuren van de zaal open en speelt de band. Halverwege is er koffie en taart. Om 16.30 uur eindigt de show maar gaan in de foyer de gesprekken verder.

Nieuw:

Kinderopvang voor jonge ouders die benieuwd zijn naar jong muzikaal talent en naar leeftijdsgenoten met een boeiend verhaal.

 

Zondag 7 februari 2021

Op goede Haspengouwse grond 

 

Michel Moiës kent als zoon van de Michaelhoeve in Opheers, een gemengd landbouwbedrijf mét hoevetoerisme, de boerenstiel van binnenuit. Als landbouwingenieur werkt hij bij de Nederlandse Firma Vantage Agrometius in Zepperen aan het ontwikkelen van  precisielandbouw.  GPS-toepassingen helpen bij het eenvoudig, efficiënt, economisch en ecologisch uitvoeren van werkzaamheden in de akkerbouw.  Michel Moïes doceert het vak mechanisatie aan de toekomstige masters in de biowetenschappen, afstudeerrichting plant, dier en omgeving (KULeuven & Thomas More Hogeschool Geel).

 

Gert Robijns is beeldend kunstenaar in én met het landschap. Voor de Trudofeesten plantte hij aan het eind van de militaire startbaan in Kerkom een witte versie van zijn geboortedorp Gotem.  Het onderste boven neerplanten van een auto aan een benzinestation, alsook zijn spiegels op het kasteeldomein Speelhof lokten heftige reacties uit. Hij maakte furore met zijn borden ‘Politiekers geef ons Rusland terug’. Momenteel werkt hij aan een grote kunstserreproject op de Borgloonse heuvels.

 

Publieksgast !!   Om nauw bij de actualiteit te kunnen aansluiten, hebben we onze derde praatgast nog niet vastgelegd. WARME OPROEP:  wij nodigen ons trouw publiek uit om een zondaggast met een boeiend verhaal rond landbouw of landschap in Haspengouw voor te stellen. Nomineren kan op truiense.zondaggasten@gmail.com

 

Met een wervelend optreden opende de muziekband Ernst vorig jaar Trudo’s Zondag Gasten. Nu sluiten zij de jaargang Truiense Zondag Gasten muzikaal af met nieuwe nummers uit hun fonkelnieuwe CD. Opnieuw zetten Debby Termonia en ERNST engelse wereldpoëzie op muziek, maar coveren ook Carmen van Bizet.


Bekijk hier:

Truiense Zondaggasten november 2020 met legeraalmoezenier Eric Petré, rouwbegeleider Tjeu Leenders, poëziemissionaris Lotte Dodion, pianiste Eva Verjans en zanger Tim Collin https://youtu.be/TQY1D5BnweA
.

Truiense Zondaggasten december 2020 met prof. Roland Renson over sportgeschiedenis en prof. Kathleen Venderickx over hoogbegaafdheid met swingende intermezzo’s van Mayte Levenbach en Conrad https://youtu.be/T5lQ21gRm0I

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen