*ONLINE* Truiense Zondaggasten: Rituelen en gedichten … als het leven om meer vraagt

Guido Wevers

Dit event is voorbij

Truiense Zondag Gasten online!

Tot onze spijt zal je nu zondag de talkshow van Guido Wevers ‘moeten’ missen. Maar geen nood: op super-zondag 11 november om 14.30 uur gaat een videoshow met dezelfde praat- en muzikale gasten in première. Dus maak het gezellig thuis, zet de taart en de koffie al maar klaar en geniet van drie kernachtige, aangrijpende gesprekken, vier gedichten en prachtige Schubertliederen. De show wordt nu zondag coronaveilig in de Academiezaal opgenomen. Het is een experiment om de formule van Zondaggasten in een ‘visuele podcast’ samen te ballen tot een boeiende show van 35 à 45 minuten. Rouwbegeleider Tjeu Leenders, legeraalmoezenier Eric Petré, dichter-performer Lotte Dodion, pianiste Eva Verjans, baszanger Tim Collin en theaterregisseur Guido Wevers kijken met enthousiasme uit naar dit experiment! Jij ook? Vanaf 11 november 14.30 uur te zien op de Facebookpagina van Truiense Zondag Gasten en op Youtube. Als het je bevalt, like ons dan, schrijf een korte reactie en deel onze eerste visuele podcast op sociale media.

Na het succes van Trudo’s Zondag Gasten en gestimuleerd door de vele enthousiaste reacties gaan we verder onder de naam Truiense Zondag Gasten.

Vijf professionele praatshow met thema’s die nauw aansluiten bij het samenleven in stad en dorp, in Sint-Truiden en Haspengouw . Vijf zeer gevarieerde shows van twee uur met drie boeiende gesprekken, vleugjes jeugdige live muziek en een gezellige koffiepauze met  vlaai.  Kortom deugddoende ontmoetingen in een plezante zondagnamiddagsfeer. Laat het buiten maar regenen, sneeuwen of stormen, in de Academiezaal zitten we goed.

Vele praatgasten zijn geboren of getogen in Sint-Truiden. Dit jaar komen vele twintigers en dertigers aan het woord met een opbeurend verhaal. In  hun beroepsleven of maatschappelijk engagement bouwen zij succesvol aan hun én onze toekomst.  Ook zondaggasten uit andere streken zijn meer dan welkom op het podium of in de zaal. Truiense gastvrijheid kent geen grenzen!

Praktisch:

Vanaf 14 uur welkom in de foyer. Om 14.25 uur gaan de deuren van de zaal open en speelt de band. Halverwege is er koffie en taart. Om 16.30 uur eindigt de show maar gaan in de foyer de gesprekken verder.

Nieuw:

Kinderopvang voor jonge ouders die benieuwd zijn naar jong muzikaal talent en naar leeftijdsgenoten met een boeiend verhaal.

Zondag 8 november

Rituelen en gedichten … als het leven om meer vraagt

 

Tjeu Leenders was creatief pionier in KSA Limburg en KSJ Nationaal en nadien in het goepsdynamisch vormingswerk in Vlaanderen. Zijn motto: Homo Ludens. Na het overlijden van dochter Nele, legde hij zich toe op rouw- en uitvaartbegeleiding.  Op basis van jarenlange ervaring schreef hij het boek ‘Ruimte tussen dood en uitvaart. Over sneeuwballen gooien en ander doodgewoons’. Dit boek is – zoals Tjeu zelf – sterk van inhoud en ontroerend door de eenvoud. De drie kernwaarden hierin zijn ruimte creëren (weinig ‘moet’ en veel ‘kan’), menselijk en zorgzaam nabij zijn.

 

Lotte Dodion pendelt tussen poëzie schrijven en uitgekiende performance. Ze werd meermaals geselecteerd voor het Belgisch en Nederlands kampioenschap slam poetry. Als artistiek en zakelijk leider van het literair productiehuis Vonk & Zonen zet zij sterk in op nieuwe vormen van literatuurpresentatie. In haar gedichtenbundel Kanonnenvlees fileert ze met ernst en humor het menselijk samenleven als een slagveld. Lotte is betrokken bij de vzw De Eenzame Uitvaart, een literair en sociaal project waarbij dichters eenzaam gestorvenen begeleiden naar hun laatste rustplaats.

 

Eric Petré ging als kind met zijn vader-organist dagelijks mee naar de kerk. Als piepkleine misdienaar werd hij geboeid door het spel van de liturgie. Zijn vader werd diaken, hij priester. Beide grootvaders trokken naar het leger, hij wou en zou aalmoezenier worden. Zo kwam hij terecht in de Koninklijke Militaire School en de luchtmachtbasissen van Melsbroek en Kleine Brogel. Als het enigszins kan trekt deze ‘Padre’ voor maanden mee op buitenlandse missie naar Bosnië en Kosovo, Jordanië en Afganistan. Eric Petré is zeker geen rambo, maar mens tussen de mensen. Zo kennen de Truienaars hem ook.

Muziek: pianiste Eva Verjans genoot haar basisopleiding in de Academie Haspengouw en studeert momenteel aan de Luca School of Arts – Campus Lemmens in Leuven. Zij wordt vergezeld door baszanger Tom Collin.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief