Truiense Zondaggasten: Vluchten kan niet meer *online*

Guido Wevers

Dit event is voorbij

De show vervangen door een online videoshow.

De vorige Truiense Zondaggasten kunt u hier bekijken: https://youtu.be/T5lQ21gRm0I.

Na het succes van Trudo’s Zondag Gasten en gestimuleerd door de vele enthousiaste reacties gaan we verder onder de naam Truiense Zondag Gasten.

Vijf professionele praatshow met thema’s die nauw aansluiten bij het samenleven in stad en dorp, in Sint-Truiden en Haspengouw . Vijf zeer gevarieerde shows van twee uur met drie boeiende gesprekken, vleugjes jeugdige live muziek en een gezellige koffiepauze met  vlaai.  Kortom deugddoende ontmoetingen in een plezante zondagnamiddagsfeer. Laat het buiten maar regenen, sneeuwen of stormen, in de Academiezaal zitten we goed.

Vele praatgasten zijn geboren of getogen in Sint-Truiden. Dit jaar komen vele twintigers en dertigers aan het woord met een opbeurend verhaal. In  hun beroepsleven of maatschappelijk engagement bouwen zij succesvol aan hun én onze toekomst.  Ook zondaggasten uit andere streken zijn meer dan welkom op het podium of in de zaal. Truiense gastvrijheid kent geen grenzen!

Praktisch:

Vanaf 14 uur welkom in de foyer. Om 14.25 uur gaan de deuren van de zaal open en speelt de band. Halverwege is er koffie en taart. Om 16.30 uur eindigt de show maar gaan in de foyer de gesprekken verder.

Nieuw:

Kinderopvang voor jonge ouders die benieuwd zijn naar jong muzikaal talent en naar leeftijdsgenoten met een boeiend verhaal.

Zondag 10 januari 2021

Vluchten kan niet meer

Inge Vrancken was van 2016 tot maart 2020 hoofdredacteur van het VRT-Journaal. Na haar humaniora in Sint-Truiden studeerde zij communicatiemanagement aan de Plantijn Hogeschool Antwerpen. Haar loopbaan startte bij de regionale TV-omroep Brabant en bij de VRT-jeugdzender Ketnet. Als verslaggever bij Het Journaal specialiseerde zij zich in het Midden-Oosten, Turkije en Noord-Afrika en in de vluchtelingenproblematiek, veroorzaakt door de oorlog in Syrië. Ze maakte reportages in vluchtelingenkampen, onder meer in Jordanië, Libanon en Turkije. De positie van vrouwen in de wereld heeft haar interesse.

Delphine Moralis studeerde kunstwetenschappen in Leuven en filosofie in Gent. Haar carrière begon in 2005 bij Child Focus, de Belgische vereniging voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. Nadien schakelde ze over naar Missing Children Europe. Momenteel is zij secretaris-generaal bij Terres des Hommes Internationaal. Dit netwerk van nationale organisaties in 68 landen komt wereldwijd op voor de kinderrechten en hun zelfontwikkeling zonder discriminatie van geslacht, ras, religie of cultuur.  Delphine Moralis volgt van nabij het lot van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op.

De derde gast wordt een blinddate! Guido Wevers gaat in gesprek met een azielzoeker die in onze stad probeert een nieuw leven op te bouwen. Het wordt geen speeddate maar een uitgebreid gesprek over ‘ginds’ en ‘hier’, over vertrekken en thuiskomen, en over de reis daartussen.

Maak ook kennis met muzikaal toptalent uit het conservatorium van Luik: sopraan Deborah Ingels, cantor van de hoofdkerk,  en pianiste Ngoc Bao Phung uit Vietnam.Bekijk hier:

Truiense Zondaggasten november 2020 met legeraalmoezenier Eric Petré, rouwbegeleider Tjeu Leenders, poëziemissionaris Lotte Dodion, pianiste Eva Verjans en zanger Tim Collin https://youtu.be/TQY1D5BnweA
.

Truiense Zondaggasten december 2020 met prof. Roland Renson over sportgeschiedenis en prof. Kathleen Venderickx over hoogbegaafdheid met swingende intermezzo’s van Mayte Levenbach en Conrad https://youtu.be/T5lQ21gRm0I

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen