Uilskuiken en takkeling (5+)

De Maan

  • Datum: Zaterdag 09/04/2016
  • Tijdstip: van 19:00 tot 19:50
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Familie

Dit event is voorbij

UILSKUIKEN EN TAKKELING is een verhaal over groot worden en de tonnen liefde die daarvoor nodig zijn.

Uilskuiken en Takkeling zijn twee uilskuikens. Weeskinderen. Mama is ontvoerd door een sperwer en papa misschien ook. Papa heeft Appelaar (juist ja, een appelboom) nog net kunnen vragen goed op Uilskuiken en Takkeling te letten. En zo is Appelaar een beetje de papa en mama van Uilskuiken en Takkeling geworden.

Uilskuiken wil zo snel mogelijk leren vliegen. Als Appelaar slaapt, waagt ze haar kans. Takkeling wil haar tegenhouden maar… te laat. Uilskuiken valt neer en blijft doodstil liggen. En net dan heeft Sperwer honger. Zal Uilskuiken gered worden? Appelaar neemt een besluit dat je niet voor mogelijk houdt…

Opgelet: In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop.

UILSKUIKEN EN TAKKELING is een verhaal over realiteit en fantasie, over wat onmogelijk is toch mogelijk maken, over grenzen verleggen dus. Alleen al daarom mag ze ook exemplarisch genoemd worden voor de nieuwe werking van DE MAAN.

Uilskuiken en Takkeling hoort bij de gevestigde kanonnen. De tekst is namelijk een bewerking van een verhaal van de Gentse schrijfster Ariane Sonck door niemand minder dan Raf Walschaerts. Hij verdiende, nog los van zijn enorme verdiensten met Kommil Foo, zijn strepen in het kindertheater als artistiek leider van 4Hoog waarvoor hij talloze voorstellingen schreef en/of regisseerde.

Tekst Raf Walschaerts op basis van een verhaal van Ariane Sonck / Regie Stef De Paepe / Spel Greet Jacobs en Thomas Van Caeneghem / Stem Appelaar Raf Walschaerts en Greet Jacobs

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief