Van Franse Barok tot Musette

Philippe Thuriot, accordeon

Ticket bestellen

In 2018 nam Philippe Thuriot de cd Ravel – Couperin op. Hier ontspruit het idee om het repertoire uit te breiden naar andere genres. Het werd een programma met een eclectische muziekkeuze van Franse makelij. Hij start met barokmuziek voor klavecimbel en via de romantiek en het impressionisme komt hij uit bij de musette, dansmuziek uit het Parijs van 1920.

De accordeon was oorspronkelijk een speelgoedinstrument in Wenen. Deze Weense chinoiserie is uitgegroeid tot een volwaardig modern instrument. Tijdens het interbellum werd le piano à bretelles, bijnaam voor het draagbaar instrument dankzij de Bal Musette in de lichtstad. Vandaag is het een volwaardig instrument in het conservatorium naast al zijn andere collega’s. Componisten raakten gefascineerd door de talloze mogelijkheden en de expliciete klanktimbres van dit instrument.

Op het programma staat originele muziek van Franck Angelis en Bruno Mantovani. La Valse van Maurice Ravel krijgt de luisteraar in een unieke bewerking van Philippe Thuriot en klavecimbelmuziek zal in het programma niet ontbreken.

Programma:
Werken van F. Couperin, J.-Ph. Rameau, F. Angelis, B. Mantovani en M. Ravel

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief