DE VERBEELDING

HET B-CLASSICS FESTIVALCOLLECTIEF

Dit event is voorbij

Met het project De Verbeelding brengt B-Classic kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines bij elkaar. De muzikanten van het festivalcollectief spelen het meesterwerk Schilderijen uit een Tentoonstelling van Modest Moessorgski in een schitterende bewerking van Kees Olthuis. Tijdens de uitvoeringen worden werken van de leerlingen van de Academie Haspengouw, Beeldende Kunst, geïnspireerd door thema’s en klanken van Moessorgski’s werk, boven het ensemble geprojecteerd.

Leerlingen van de academie laten zich maanden vooraf inspireren door de muziek en maken met begeleiding van docenten beeldende kunst hun eigen Verbeelding. Op deze wijze krijgen delen als De hut op kippenpoten, Het ballet van de kuikens in de dop, de ruzie tussen Samuel Goldenberg en Schmuyle en De poort van Kiev, een nieuw gezicht. De originele werken, waarop Moessorgski zich inspireerde, gingen verloren.

De schilderijen zijn na het concert te bezichtigen in de foyer van de concertzaal. Tijdens de uitvoering door het B-Classic collectief worden de kunstwerken geprojecteerd bij de verschillende delen van de compositie. Beelden en klanken versmelten en er wordt een nieuwe dimensie aan ieder tableau toegevoegd.

De musici: Marije van den berg (fluit), Griet Bols (hobo), Geert Baeckelandt (klarinet), Marieke Stordiau (fagot), Jan Van Duffel (hoorn) en Maarten Lingier (piano)

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief