WILDEMAN

JEROEN LEENDERS

  • Datum: Donderdag 08/12/2016
  • Tijdstip: van 20:15 tot 00:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Humor

Dit event is voorbij

Het enige wat steeds hetzelfde is bij Jeroen Leenders, is dat geen enkele show dezelfde is. Hij brengt alleen een barkruk en een hoofd vol hersenkronkels en verhalen mee. Hij maakt daardoor een voorstelling op maat van de zaal waar hij voor staat. En hij doet je tegelijk nadenken en heel hard lachen.

Jeroen is een van de weinige comedians in Vlaanderen die pure stand-up comedy brengt. De moppen, oneliners en pointes vliegen je daarbij om de oren. Een brave rode draad die de voorstelling inleidt en afsluit moet je niet verwachten. Hetzelfde geldt voor excuses.

 Over Jeroen Leenders

Jeroen Leenders wisselde in 2007 zijn taxi voor het stand-up comedy podium en keek sindsdien nog niet terug. Zo won hij bijvoorbeeld het Leids Cabaret Festival in 2010 en is hij sinds dit jaar het eerste Vlaamse lid van Comedytrain, het Nederlandse collectief waar o.a. Theo Maassen, Hans Teeuwen en Najib Amhali toebehoren.

Ondertussen valt ook het grote publiek meer en meer voor onze favoriete schenenschopper. Binnenkort is hij ook te zien in de nieuwe film van Nic Balthazar (‘Everybody Happy’) waarin hij naast Peter Van Den Begin, Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Rik Verheye en vele anderen zal staan. Binnenkort eigenlijk zonder twijfel een standup ster.

De pers over Leenders’ vorige voorstelling ‘Pagliacci’:
“Superieure stand-up comedy met een gitzwart randje” Het Nieuwsblad (*****)
“Groot is zijn mond. Klein zijn compromisgehalte.” Focus Knack
“Gek en geniaal.” Peter Decroubele (De Redactie)
“Topvoorstelling” Karel Michiels (De Standaard)

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief