WILLIAMS, BRITTEN EN TSJAIKOVSKI

ANIMA ETERNA BRUGGE O.L.V. JOS VAN IMMERSEEL

Dit event is voorbij

Jos Van Immerseel en Anima Eterna voorstellen is onbegonnen werk.Klavierspeler, dirigent, onderzoeker, collectioneur, professor: het werk van Jos van Immerseel is zijn leven en dat leven is muziek.

In 1987 stichtte hij Anima Eterna Brugge, een symfonisch orkest dat steeds gebruik tracht te maken van de instrumenten die de componisten gekend en geïnspireerd hebben. Elk nieuw project wordt voorafgegaan door gedegen onderzoek. Anima is in residentie in het Concertgebouw Brugge sinds 2003 waar het naast concerten, educatieve activiteiten i.s.m. het Concertgebouw ook haar albums opneemt.

Jos en Anima zijn te beluisteren op meer dan 120 cd’s opgenomen voor Sony, Deutsche Grammophon, Channel Classics en sinds een aantal jaren voor Alpha, één van de toonaangevende labels van Outhere Music.

Met dit programma exploreren Jos en Anima het ‘stalen’ strijkersrepertoire. De bekende serenade van Tsjaikovski mag dan niet ontbreken. De ‘Fantasia on a Theme by Thomas Tallis’ uit 1910 van Vaughan Williams is geschreven voor een dubbel strijkorkest. Het Magyar Rond is één van de vele bewerkingen van meeslepende Hongaarse volksmuziek van Kodaly. Deze ‘simpele symphony’ uit 1934 van Britten is gebaseerd op stukjes muziek die hij in zijn jeugdjaren op papier  heeft zette tussen 1923 en 1926.

PROGRAMMA
R.V. Williams
Fantasia on a Theme by Thomas Tallis

B. Britten
Simple Symphony

Z. Kodaly
Magyar Rondo

P.I. Tsjaikovski
Sérénade en do majeur

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief