Zebracinema: Le tout nouveau testament

  • Datum: Dinsdag 16/02/2016
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:08
  • Locatie: Cinema Cameo
  • Genre: Film

Dit event is voorbij

God bestaat; hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn dochter Eva. Via zijn computer regelt hij alles op aarde.

Op een dag komt de tienjarige Ea in opstand. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op Aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God is er geen enkele andere optie meer dan zich onder de bevolking te mengen en daar ontdekt hij wat voor een lelijke wereld hij geschapen heeft.. Van Dormael mikt voluit op de lach met deze geweldige fabel waarin hij God vanuit een grauw en krottig Brussels appartement de wereld laat scheppen, met Adam en Eva als eerste Brusselaars. Maar God blijkt een sukkel van formaat en hij maakt er een zootje van.

“Van Dormael zet gewoonweg alle middelen in om de wereld heruit te vinden. Hoewel Le tout nouveau testament zijn meest sarcastische film is, is het ook zijn meest vrouwelijke. En hopelijk ook zijn meest succesvolle. Want het onrecht dat hem werd aangedaan toen het magistrale Mr Nobody flopte, moet dringend worden rechtgezet.” (Bron: De Morgen)

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief