Zebracinema: Mandibules

Quentin Dupieux

  • Datum: Dinsdag 28/09/2021
  • Tijdstip: van 20:15 tot 21:32
  • Locatie: Cinema Cameo
  • Genre: Film

Dit event is voorbij

Laten we eerlijk zijn, elke film met in de hoofdrol een reusachtige vlieg vliegt vliegensvlug op ons verlanglijstje. Franse absurdist Quentin Dupieux vult 77 minuten met knotsgekke personages, maffe mopjes en een verrassend oprechte vriendschap.

Manu heeft één klus te klaren. Een koffertje brengen naar ene Michel-Michel, meer niet. De inhoud? Die gaat hem niks aan. Hij jat een auto en vertrekt. Onderweg pikt hij zijn vriend Jean-Gab op, zodat hij kan helpen bij het voltooien van deze taak. Zodoende gaan de twee simpele zielen op pad. Onderweg horen ze een geluid uit de kofferbak komen. De film rolt zich uit als als een roadmovie door de stralende Côte d’Azur, waarbij de twee sullige types  zich op bizarre wijze uit nog bizardere situaties weten te redden.

Een film vol humor en zotte momenten. Het is erg verfrissend om vierenzeventig minuten lang te kijken naar twee jonge mannen die wat rondrijden in een gestolen auto langs de zonnige Franse kust en zich alleen maar zorgen maken over dat wat er in hun koffer zit. Wat een heerlijke en absurdistische klucht om gewoon onbevangen vrolijk te zijn.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief