Zebracinema: ROCKS

Sarah Gavron

  • Datum: Dinsdag 05/10/2021
  • Tijdstip: van 20:15 tot 21:48
  • Locatie: Cinema Cameo
  • Genre: Film

Dit event is voorbij

Voor de fans van mooie geëngageerde Britse cinema, zoals we die kennen van Ken Loach, Andrea Arnold, Mike Leigh en Lynne Ramsay. 

Zes jonge meisjes zitten op het dak van een appartementsgebouw in East End, Londen. Ze babbelen, lachen en maken video’s van zichzelf. Ze hebben een verschillende etnische achtergrond: Sumaya komt uit Somalia, Sabina uit Polen, Rocks is een Nigeriaans-Brits meisje. Haar vriendinnen dromen van een carrière als verpleegster of advocaat; zij werkt als make-upartieste en woont samen met haar broertje Emmanuel en haar moeder. Op een dag is haar moeder weg “om haar hoofd leeg te maken” en Rocks krijgt het moeilijk met de zorg voor haar broer. Emmanuel moet naar een pleeggezin in een badplaats. De vriendinnen verzamelen al hun zakgeld om Emmanuel te bezoeken.

Een sociaal-realistisch, maar barmhartig portret, balancerend tussen drama en humor. Mooi en tactiel gefilmd door DOP Hélène Louvart. De scenaristen werkten voor dit grappige maar emotionele script samen met jonge Londenaren wiens verhalen ze gebruikten, wat zorgt voor een grote vorm van authenticiteit en levendigheid. Een gevoelige film over iemand die de moederlijke verantwoordelijkheid aanvaardt,  terwijl ze er zelf van beroofd is. ‘Rocks’ is een film vol leven en veerkracht.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief