Zebracinema: TEMBLORES

Jayro Bustamante

  • Datum: Dinsdag 19/11/2019
  • Tijdstip: van 20:15 tot 21:52
  • Locatie: Cinema Cameo
  • Genre: Film

Dit event is voorbij

De 40-jarige Pablo woont samen met Isa, zijn jongere vrouw en hun twee kinderen in Guatemala-stad. Het gezin is strenggelovig en maakt deel uit van een evangelisch-christelijke kerkgemeenschap. Pablo heeft het allemaal voor elkaar en staat bekend als een goede vader. Op een dag moet hij zijn ouders, broers, vrouw en kinderen echter vertellen dat hij verliefd is op Francisco, een man die helemaal anders is en Pablo een nieuwe wereld leert kennen. Dit clasht met de waarden van de familie. Pablo probeert nog de brokken te lijmen, maar dat lukt niet. Hij verliest zijn job en iedereen keert zich tegen hem. Met de steun van de kerkgemeenschap wil de familie Pablo toch nog proberen te “genezen”, ongeacht de kosten.

Een heel persoonlijke film over religieuze onverdraagzaamheid, gefilmd in een prachtige, poëtische stijl waarbij blauwachtige tinten overwegen. Hier en daar weelderige beelden, geshot met een breedbeeldlens. Acteur Juan Olyslager toont genuanceerd de complexiteit van Pablo’s innerlijke conflict en zijn gevoelens van schuld en schaamte.

Vele films zijn er reeds gemaakt over homoseksuele mannen die zichzelf proberen te bevrijden uit een normatieve omgeving, maar weinigen hebben dit op zo’n genuanceerde manier gedaan als Jayro Bustamante.
DAVID EHRLICH, INDIEWIRE

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief