Zin in Zomer

HAGAR PEETERS EN ANNEKE LUYTEN

Dit event is voorbij

Zin in Zomer staat voor ontmoetingen op mooie, onverwachte locaties met een mix van literatuur, muziek, theater, dans, fotografie…, gecombineerd met aangepaste catering.

Op vrijdag 25 augustus stelt de kerk van Sint-Maarten de deuren wijd open voor literatuur en muziek. Deze prachtige kerk is een gedroomde locatie om Hagar Peeters en Pablo Neruda te ontvangen.

Hagar Peeters is een Nederlandse schrijfster (1972), dichteres en dochter van de Nederlandse socioloog en journalist Herman Vuijsje. In 1999 debuteert ze met de gedichtenbundel Genoeg gedicht over liefde vandaag. Voor haar volgende bundels krijgt ze verschillende belangrijke literatuurprijzen. In 2014 verschijnt haar debuutroman Malva, over Malva Marina Reijes, het ‘vergeten’ Nederlandse kind van de Nederlands-Indische Maria Hagenaar en haar man, de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. Ze kreeg hiervoor in 2016 de Fintro Literatuurprijs.

Sopraan Anneke Luyten (halve finaliste Koningin Elisabeth wedstrijd 2011) zong o.a. in de opera van Straatsburg, de Muntschouwburg en de Vlaamse opera. Zij zal onder pianobegeleiding van Tom Hermans met prachtige liederen van o.a. Fauré en Puccini enkele rustpunten brengen in het interview.

Als voorafje vertonen we gratis de bejubelde film Neruda
(2017) in Ciné Cameo!

Info en tickets: www.zininzomer.be

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen