Saskia de Coster & Chantal Acda solo

Zin in Zomer

Dit event is voorbij

Welke rol speelt de natuur in het werk van Saskia de Coster?
Haar laatste boek Nachtouders (2019, Das Mag, shortlist Libris literatuur prijs) speelt zich af op een Canadees eiland waarin ze haar rol als niet-biologische moeder steeds bevraagd. Hoe moet ze zich verhouden tot haar zoon, haar partner, en de biologische vader van haar kind?

Deze veelzijdige auteur schreef eerder al acht prachtige romans waaronder ‘Eeuwige Roem’, ‘Wij en ik’, ‘Wat alleen wij horen’, is daarnaast de eerste writer in residence aan KULeuven en columnist bij De Morgen. Volgens Tom Lanoye is ze ‘al jaren de meest originele pen van Vlaanderen’. Haar werk is al reeds in tien talen vertaald. Daarnaast verkent ze graag de grenzen van de literatuur en maakt ze sound performances en werkt ze samen met theatermakers.

Muzikante Chantal Acda solo kennen we onder andere als zangeres bij Isbells, al raakte ze in het betere indiecircuit met het verstrijken der jaren en platen evenzeer zieltjes als solo-artiest. Albums werden nationaal en internationaal telkens opnieuw met veel liefde onthaald. Samenwerken deed ze met zeer fijne mensen als Nils Frahm en Peter Broderick. Ook op haar nieuwste plaat ‘Saturday Moon’ vind je veel verrassende samenwerkingen terug. Tijdens Zin in Zomer hoor je enkele van haar nummers in een akoestische solo sessie.

Bij slecht weer verplaatst het avondprogrammatie naar de Academiezaal.

Deze voorstelling is deel van het avondprogramma in Sint-Truiden. Het ticket geeft je ook toegang tot ‘Ni Tjeu ni Maître’, de cabaretvoorstelling van woordkunstenaar Max Greyson en muzikant Mathieu Engels.

De voorstelling is deel van het festival Zin in Zomer. Benieuwd naar de programmatie in de partnersteden? Klik op dan onderstaande foto.

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief