Zin in Zomer – literair festival

Dit event is voorbij

Zin in Zomer is een jaarlijks literair en illustratie festival dat wordt georganiseerd in Sint-Truiden, Hasselt en Genk. Deze zomer hebben we onze programmatie moeten aanpassen en vieren we de genres de hele zomer lang op diverse manieren.

In Sint-Truiden kan je je mee op sleeptouw laten nemen tijdens onze poëtische stadswandeling met enkele gevestigde dichters en beloftevol talent. Alle haltes vinden plaats op groene plekken in de stad zodat we in de openlucht kunnen blijven.

Max Temmerman (1975) publiceerde reeds 4 dichtbundels en schreef een jaar lang actualiteitsgedichten voor De Morgen. Zijn werk werd vertaald naar het Frans, Duits, Engels, Turks, … en verscheen in literaire magazines in o.a. Amerika, Frankrijk en Duitsland. Hij werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs, de Jo Peetersprijs, de Bloemprijs en sleepte de Herman de Coninckprijs in de wacht.

Hind Eljadid (1993) is woordkunstenaar uit Antwerpen en oprichter van ZonderWolk. Haar werk staat in het kader van maatschappijkritiek en bewustwording. Ze vindt het belangrijk om met een sterke boodschap naar buiten te komen en mensen aan te zetten tot nadenken. Eljadid won de Van Dale SPOKEN award (2017) voor haar performatieve dichtkunst. Voor haar sociaal-artistieke initiatieven won ze de BILL Award Ultima (2018) en de emancipatieprijs voor Cultuur (2019).

Moya De Feyter schrijft proza, poëzie en theaterteksten. In 2018 verscheen haar debuut Tot iemand eindelijk bij Uitgeverij Vrijdag. De bundel werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs aan Zee en kreeg een eervolle vermelding van de jury van de C. Buddingh-prijs. In 2019 kwam Massastrandingen uit, een caleidoscopisch prozagedicht over de liefde, zeezoogdieren en het klimaat.

Mona Thijs (1999) studeert Woordkunst in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en sleepte dit jaar de Babylons Interuniversitaire Literaire Prijs voor proza in de wacht. Een jong talent om in de gaten te houden.

Margot Delaet (1999) won in 2016 de Jongerenprijs voor poëzie van stad Sint-Truiden. Sindsdien is ze niet te stoppen en heeft ze al enkele optredens achter de kiezen. Laat je meeslepen door haar dromerige, warme poëzie.

De wandeling is gratis, maar inschrijven is verplicht via uitbalie@sint-truiden.be. Vermeld het aantal personen, hun namen en telefoonnummer.
Telefonisch inschrijven kan tijdens de openingsuren van de UiTbalie via 011 70 17 00. Tijdens de wandeling is het verplicht een mondmasker te dragen.

De gidstour op 30 augustus zal worden aangepast aan de hand van de geldende voorgeschreven maatregelen.

Ook de andere Zin in Zomer-steden Genk en Hasselt hebben een alternatief programma uitgewerkt, zodat je eind augustus kan genieten van literatuur en illustratie in de beste, veilige omstandigheden. Op verschillende plaatsen in de drie steden kan jong en oud, in gezinsverband of individueel, deelnemen aan workshops, literaire wandelingen en tentoonstellingen bezoeken.

Je kan het groeiende aanbod aan activiteiten volgen op de website en de facebookpagina van Zin in Zomer. Kijk uit naar #zininzomer2020 op Instagram!

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief