Zin in zomer – UITVERKOCHT

R.J. Ellory en Chantal Acda

Dit event is voorbij

Deze voorstelling is uitverkocht.

Zin in Zomer staat voor “ontmoetingen op mooie, onverwachte locaties met een mix van literatuur, muziek, theater, dans, fotografie…, gecombineerd met aangepaste catering”.

R.J. Ellory (1965) woont in Birmingham. Hij noemt Arthur Conan Doyle, Michael Moorcock, J.R.R. Tolkien en Stephen King als zijn grootste invloeden. Hij begon te schrijven in 1987 en werkte 22 romans af, die allemaal geweigerd werden door meerdere uitgevers, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten omdat het commercieel niet verantwoord was voor een Britse schrijver romans te publiceren die zich afspelen in Amerika. Uiteindelijk brak hij in 2007 door met zijn boek Een stil geloof in engelen, snel gevolgd door geroemde en prijswinnende thrillers waarvan o.a. Bekraste zielen zeer lovende recensies kreeg: meesterlijk weet Ellory de paniekerige vaart van zijn ‘roadmovie’ te behouden terwijl hij voortdurend stilstaat om terug en vooruit te blikken en om de verschuivingen in de binnenwereld van de twee halfbroers in kaart te brengen; plot en beschouwing hebben elkaar in al zijn thrillers nog niet eerder zó krachtig versterkt (Thrillergids Vrij Nederland, 5 sterren).Sindsdien verschijnt er jaarlijks een boek van Ellory. Zijn boeken zijn verkrijgbaar in meer dan twintig talen.

Op het podium worden de duisternis en het geweld uit de Angelsaksische literaire misdaadwereld knock-out geslagen door de fluwelen songs van de Belgisch-Nederlandse Chantal Acda. Chantal is niet aan haar proefstuk bij ZinInZomer. Muziekrecensenten zijn unaniem lovend over haar nieuwe cd: ze zingt zoals je tegen een bedpartner zou fluisteren, en haar muziek sluit alle ongewenste indringers buiten. Perfect voor een zwoele zomeravond.

Zin In Zomer is een literaire samenwerking tussen het Literair Museum en de bibliotheken en cultuurdiensten van de steden Genk en Sint-Truiden.

Opgelet: Het gesprek met R.J. Ellory gebeurt in zijn moedertaal, het Engels.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief