Zomeratelier expo

  • Datum: Donderdag 01/09/2022 tot Zaterdag 17/09/2022
  • Tijdstip: van 12:00 tot 18:00
  • Prijs: vrije toegang
  • Locatie: Kunstgalerij
  • Genre: Tentoonstelling

Zes jonge kunstenaars beitelde afgelopen zomer in de Bogaard aan nieuw werk. Van grenzeloos schilderwerk tot speelse installaties, van een duik in het onderbewustzijn tot abstracte experimenten. Ontdek de resultaten van dit jonge talent tijdens de groepsexpo.

Milena Peeters is een twintigjarige studente die zich graag creatief uitleeft. Naast haar ontwikkelen in beeldende kunsten speelt ze ook verschillende muziekinstrumenten en houdt ze van schrijven. Deze bezige bij zat ook deze zomer zeker niet stil. Ze klom uit haar comfortzone en koos voor haar werk voor het onderwerp pijn.

Femke Nijs is een vijfentwintigjarige schilder die experimenteert met vorm en kleur. Geïnspireerd door haar eigen omgeving gaat ze op zoek naar een eigen abstracte beeldtaal. Een zoektocht binnen en buiten de randen van het canvas.

Alexander Depre is als veertienjarige de jongste uit de groep en tekent als geen ander. Van cartoons tot wezens uitgediept van zijn eigen fantasie, zijn verbeelding kent geen grenzen.

Kato Masereel is sinds kort hard aan het werk om van haar hobby iets groter te maken. Ze is gecharmeerd door alle soorten media, maar het liefst werkt ze binnen de schilderkunst. Wat haar momenteel vooral inspireert is het menselijk lichaam. Hiernaar doet ze onderzoek door zelf deel te nemen aan het werk dat ze maakt.

Marie Jaeken is een zeventienjarige studente aan de Academie Haspengouw waar ze zich bezighoudt met verschillende beeldende technieken. Tekenen, collega’s of beeldhouwwerk – deze jonge kunstenaar is breed geïnteresseerd.

Regina Mikheli is 18 jaar en liet zich tijdens haar zomeratelier inspireren door het onderbewustzijn. Ze bouwde een speelse installatie en ging aan de slag met kleurrijk en expressief schilderwerk.

Zomeratelier is de jaarlijkse atelierwerking in de Bogaard voor beeldende artiesten tussen de 15 en de 25 jaar.

1 tot en met 17 september
Kunstgalerij in Cultuurcentrum de Bogaard
vrijdag tot maandag van 12u tot 18u, zaterdag van 10u tot 16u.
Vrije toegang

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief