ZOMERAVONDEN

MOONEYE

  • Datum: Vrijdag 13/08/2021
  • Tijdstip: van 20u15 tot 21u45
  • Locatie: Kerkveld
  • Genre: JazzMuziek

Dit event is voorbij

Het team van CC de Bogaard kan niet wachten om u terug te zien. Letterlijk!

Daarom wachten we, zoals gebruikelijk, niet tot eind september om ons seizoen te starten, maar trekken we naar buiten met een bont aanbod in een zomerse sfeer.

Van 10 tot 15 augustus kunt u onder de abdijtoren op het kerkveld genieten van intieme concerten en voorstellingen.  Denk aan een gezellig tuinfeest met stemmige opluistering, geheel coronaproof. Op 13 augustus luistert Mooneye uw dromerige zomeravond op.

Na een eerste EP die in 2018 door de Nederlandse muziekbijbel OOR als een verzameling meesterlijke popsongs werd bestempeld, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel én een overvolle festivalagenda is Mooneye klaar voor het Grote Werk.

De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. Los van het feit dat er ergere dingen zijn in het leven, valt het moeilijk te ontkennen dat ook de ‘nieuwe’ Mooneye nog steeds als geen ander folk, rock en indiepop versmelt. Zoals op ‘Bright Lights’, de eerste en merkelijk vrolijke single uit de nieuwe plaat. Maar ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op ‘Fix the Heater’, de tweede en dan weer merkelijk kwade single uit diezelfde plaat. Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye.  Dit najaar komt de plaat uit bij MayWay Records en die stelt Mooneye graag aan u voor op onze Zomeravonden.

Michiel Libberecht: zang, gitaar

Smaakt naar meer? Ontdek de rest van ons Zomeravonden programma.

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief