Zomeravonden

Dit event is voorbij

Het team van CC de Bogaard kan niet wachten om u terug te zien. Letterlijk!

Daarom wachten we, zoals gebruikelijk, niet tot eind september om ons seizoen te starten, maar trekken we naar buiten met een bont aanbod in een zomerse sfeer.

Van 10 tot 15 augustus kunt u onder de abdijtoren op het kerkveld genieten van intieme concerten en voorstellingen.  Denk aan een gezellig tuinfeest met stemmige opluistering, geheel coronaproof.

Op de affiche ronkende namen als Astrid Stockman, Meskerem Mees, Delphine Lecompte, Naima Joris en vele anderen. Van klassiek over pop en jazz tot familie, theater en comedy, het aanbod is breed en divers.

———————————————————-

Dinsdag 10 augustus 2021 – 20u15
Theater
Warre Borgmans en Katelijne Verbeke – K.A.L.M.
€ 10

Psychologen Sonja Verhaeren en Rik Willems leren u in negen stappen hoe kalmte uw superkracht kan worden. De tiende stap is uw rustige stap naar huis, wanneer u het kerkveld verlaat.

Kathelijne Verbeke en Warre Borgmans kruipen in de huid van twee collega psychologen die samen al jaar en dag het land doorkruisen om hun boodschap de wereld in te sturen. In negen stappen leren ze u hoe kalmte uw superkracht kan worden. Maar wordt het niet eens tijd dat ze naar zichzelf luisteren?
———————————————————-

Woensdag 11 augustus 2021 – 20u15
Muzikale Poëzie Performance
Delphine Lecompte & Mauro Pawlowski
€ 10

De onvoorspelbare Delphine Lecompte en de ontregelende Mauro Pawlowski, kan het nog gekker ?

De gedichten van Delphine stuwen je op de smerige riffs van Mauro naar een blasfemisch poëtisch hoogtepunt. Chaos en morsigheid verzekerd. Een literaire avond die meer neigt naar een rockconcert.
———————————————————-

Donderdag 12 augustus 2021 – 20u15
Comedy
Hans Cools (MC), Amelie Albrecht en Raf Coppens
€ 10

Amelie Albrecht kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Tot ze in 2018 Humo’s Comedy Cup won…

Raf Coppens is een rasechte stand-up comedian van het eerste uur die de ene grap na de andere op zijn publiek afvuurt met tussendoor een grappig lied.

MC van dienst is Hans Cools. Zijn leven als jonge dertiger en kersvers vader is vaak hectisch en staat in fel contrast met de zorgeloze jeugd die Hans beleefde. Laat dat nu net een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hem zijn.

———————————————————-

Vrijdag 13 augustus 2021 – 20u15
Muziek
Mooneye
€ 10

Na een eerste EP die in 2018 door de Nederlandse muziekbijbel OOR als een verzameling meesterlijke popsongs werd bestempeld, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel én een overvolle festivalagenda is Mooneye klaar voor het Grote Werk.

De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. Los van het feit dat er ergere dingen zijn in het leven, valt het moeilijk te ontkennen dat ook de ‘nieuwe’ Mooneye nog steeds als geen ander folk, rock en indiepop versmelt. Zoals op ‘Bright Lights’, de eerste en merkelijk vrolijke single uit de nieuwe plaat. Maar ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op ‘Fix the Heater’, de tweede en dan weer merkelijk kwade single uit diezelfde plaat. Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye.  Dit najaar komt de plaat uit bij MayWay Records en die stelt Mooneye graag aan u voor op onze Zomeravonden.

Michiel Libberecht: zang, gitaar

———————————————————-

Zaterdag 14 augustus 2021 – 20u15
Muziek
Naima Joris
€ 10

Naima Joris werd na verschillende samenwerkingen als backing vocalist bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader Chris Joris (bekend Belgisch jazzmuzikant) om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres. Ze nam daarna ruim de tijd om die stem een eigen repertoire te geven.

Het werd een pakkende en indrukwekkende reis door de intiemste krochten van haar hart. Het resultaat is donker, meeslepend en bloedmooi.
———————————————————-

Zondag 15 augustus 2021 – 11u00
Klassiek / Muziek
Astrid Stockman
€ 10

Na passages in de programma’s Vive la vie en Vive le vélo neemt Astrid Stockman u mee langs een bloemlezing van muziek die belangrijk was in haar leven of iets bijzonders betekend heeft. Er is plaats voor liederen van Erik Satie, George Gershwin en Reynaldo Hahn, maar evengoed voor parels van Harold Arlen, Henry Mancini, Édith Piaf en – waarom niet – Tom Waits.
———————————————————-

Zondag 15 augustus 2021 – 15u00
Familie
Piet Van Dycke – On Point (6+)
€ 5

On Point is een acrobatische, woordeloze locatievoorstelling die speelt met je verwachting voor iedereen vanaf 6 jaar.

Twee mannen plagen elkaar: wie kan het langst blijven staan zonder zijn evenwicht te verliezen? Op de meest absurde, impressionante en gevaarlijke manier spelen ze dit spel. Je balans houden tussen, boven, onder, op, tegen elkaar. En vallen is geen optie. Een acrobatisch, absurd en gevaarlijk duet.

Doorlopend: Installatie Dromoscopen van Charlot Van Otterloo

De dromoscopen zijn drie installaties: een dome, een trapezium en een hexagon. Binnen in de vormen zijn gigantische kijkdozen gemaakt.

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief